Jump to content
CvGaming

GTA-RP Intressekoll


luckiiee
 Share

Hade du varit intresserad av en GTA-RP server?  

58 members have voted

  1. 1. Hade du varit intresserad av en GTA-RP server?

    • Ja
      45
    • Nej
      13

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Om det ändå är Whitelist only så kan man ju bara ta bort whitelist på folk som inte beter sig bra så åldern spelar väll ingen större roll. Annars kanske man kan öppna 2 servrar. En med åldersgräns och en utan. Och se hur det går för den utan gräns för att sen merga ihop båda.

 

Måste även tillägga att ett svenskt tema inte passar in i mapen. Om inte man lägger ner mycket tid på det. Det hade varit mer verklighetstroget och bättre RP imo om man håller fast vid amerikanska temat. Och har LSPD, Troopers sheriffer etc för de olika delarna på mapen.

 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, WoXXeN said:

Om det ändå är Whitelist only så kan man ju bara ta bort whitelist på folk som inte beter sig bra så åldern spelar väll ingen större roll. Annars kanske man kan öppna 2 servrar. En med åldersgräns och en utan. Och se hur det går för den utan gräns för att sen merga ihop båda.

 

Måste även tillägga att ett svenskt tema inte passar in i mapen. Om inte man lägger ner mycket tid på det. Det hade varit mer verklighetstroget och bättre RP imo om man håller fast vid amerikanska temat. Och har LSPD, Troopers sheriffer etc för de olika delarna på mapen.

 

tycker det skulle passa finfint

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, M. Carter said:

Jag tycker servern ska vara ansökningsbar för alla i åldrar 15+ och att folk som är 18+ inte kommer inte helt gratis(utan ansökan då) då flera av dem inte heller kan bete sig hela tiden. Det är majoritet i 18+ som beter sig än vad det är i 15+. Men det skulle vara intressant att se en GTA Server då jag vet att många i staff just nu spelar på GTA RP servrar. Då kan man även träffa dem inne på servern ;) . Men det låter som en bra idé om själva svenska konceptet fungerar.

 

Lite tips och idéer då:

- De flesta jobben styrs av spelare, dvs att spelarna kommer att ha hand om själva marknaden då man behöver sälja och köpa från dem. Detta kanske krävs spelare men viss hjälp kan ju såklart tillkomma med servern funktioner. Men Knark langare är spelare man kan få tag på som är trovärdiga att de inte går och tjallar om vad som hänt till polisen osv. Och kanrk fälten är inte synliga på kartan.

- Hus ska finnas att köpas och att man faktiskt har en använding av huset. Både inom RP att man kanske har en födelsedagsfest, ect. Och inom lagring, av mat, vapen, stulna smycken osv.

- Bilar bör ha realistiska priser, så i början kanske man får cykla runt på en cykel om man inte tar ett lån.

- Ha en fungerande Bank där bankmän kan låna ut pengar dessa blir avbetalda med renta, amortering osv. Om personen inte kan betala tillbaka så ska banken såklart ha uppgifter på denna person, sedan göra en polisanmälan. Därför behövs ett system för ID.

- Se till att man inte kan få tag på Automat vapen eller smg om man inte känner någon som kan sälja dem, dvs att det finns en typ av olaglig liga som importerar ett viss summa av varje vapen varje månad som både dem behöver och kan då sälja till civs. Men om de säljer för många så får de slut på vapen, så detta måste då bli balacerat av deras ledare eller säljare.

- Bilar ska inte kunna krocka in i 20 bilar, 5 väggar sedan fungera. Se till att motorn går att ta sönder om man krockar, eller om andra delar kan gå sönder.

- Se till att man kan spara bilar i ett garage alternativt i en meny där man bara får ha 1 bil ute.

- Bilar ska kunna stylas men detta kostar såklart mycket pengar.

 

Där är några förslag och idéer för att kanske förbättra servens RP och funktioner :) 

 

Härligt att få se några väl genomtänkta och konkreta svar, snyggt jobbat!

Som många andra också redan har sagt så är åldern ingen prioritet för tillfället då det är många andra saker som behöver prioriteras om detta skulle bli aktuellt. Men hur som helst, skitbra förslag.

Link to comment
Share on other sites

Då jag inte ser många komma med förslag så har jag några fler jag kan skriva in:

- Ha en Taxifirma som man kan ringa men detta kostar mer än att ta kollektivtrafik, det bör såklart finnas en chef för taxifirman som sen ser till att taxichauförerna får sin lön.

- Medans kollektivtrafiken är gratis. Då man kanske kan välja jobb som busschaför och han får sen checkpoints där han ska åka, dessa bahöver då placeras ut. Vet inte om detta är möjligt då jag inte scriptat inom GTA men om det sitter mer på bussen när han når checkpointsen så får han mer pengar, kanske 100kr per person på bussen, så om han åker ensam får han 100kr per checkpoint. Plockar han upp 1 person får han 200kr osv. Detta kommer då se till att inte allt folk gör kriminella saker eller springer runt och trollar, då man kan tjäna lite pengar av att göra någon nytta.

- Ha flera val utav civila jobb, d.v.s att inte mer än 20% som är inne på servern är kriminella.

- Om få är kriminella behöver de försöka hålla en låg profil så de inte blir tagna av polisen. För att polisen bör få ha en databas på folk som har gjort olagliga saker(Detta kan ju såklart göras med googles kalkylark). Då så kommer poliserna behöva anteckna under förhör, eller när de är på brotsplatser. För att sedan kunna lösa brotten som sker och sedan arrestera den misstänkta.

- Ni bör ha lång väntetid om man dör. För då så försöker man faktiskt hålla sig vid liv, för om man behöver vänta i 15-20 minuter så kommer man såklart se till att man inte ska dö. Detta ger även sjukvårdare lång tid att komma och hjälpa den som blev skjuten, nedslagen eller knivhuggen. Kanske ha ett skript som håller koll på om man blev slagen, huggen eller skjuten på hur länge man är omedveten av sin omgivning. Sedan så vaknar man till men man har "Drunk" effekten på och man har relativt lågt hp. Så kanske man kan försöka ta sig till sjukhuset själv. D.v.s blir man inte skjuten så har man en liten chans att överleva efter att ha väntat ett tag.

- Ni bör även ha höga fängelse straff och höga böter. Om ni har höga bötrar på fortkörning kommer folk hålla sig till sina hastigheter. Har ni långa fängelsestraff, 20min+ så kommer folk att faktiskt inte göra lite många brott för att ingen har lust att sitta och vänta ut en tid när man vill spela.

- Ha så att tiden om man dör eller sitter i fängelse faktiskt går nedåt när man inte är inne på servern, då så om man vill logga ut så kan fortfarande andra spela på servern om det är ofta full. Då så kan de spelare som är utlåggade ändå sitta av sitt straff. En nackdel till detta då är ju att de kan gå in och spela på någon annan server medans de sitter i fängelse eller är död på denna server.

- Låt spelare göra egna företag, detta är väl en stor del där man kommer kunna tjäna sina pengar. Såklart så kommer alla inte kunna ha företag men de kan även användas som pengar tvätt för olagliga ligor. Men spelaren måste såklart först tänka på vad företagen ska handla om, om de ska sälja saker, producera saker osv. Sedan måste de satsa pengar på företaget, om de sattsar in med för lite pengar blir det svårt för dem, och det kostar såklart pengar att underhålla företaget så om de inte lyckas sälja sin produkt eller tjänst så kommer de gå i konkurs. Och om de då tog ett lån av banken kommer de stå i stora eller små skulder. Kan de inte avbetala dem skulderna så kommer såklart polisen behöva arrestera dem om banken gör en anmälan mot dem. Så företag kan ha stora vinster i sig eller så kan det gå åt rena helvetet om man inte har en plan A, B, C och D.

- Ha få MODDADE BILAR! Detta är viktigt då vissa datorer kanske inte klarar av detta. Fler saker som även kan hända är att om GTA eller FiveM uppdateras så är det flera mods till spelet som "förstörs" detta kommer såklart göra att ni kommer då debugga servern efter varje update som kommer ut. Och servern kommer då såklart vara nere under en period efter varje update.

 

Här är några fler förslag, främst på att se till att FearRP regeln håller. Men det finns såklart nackdelar som fördelar till mina idéer.

Link to comment
Share on other sites

Nu har tråden varit uppe ett par dagar, vi har fått in en massa röster där majoriteten är positiva till en GTA RP server. 
Tyvärr inte lika mkt feedback om vad för innehåll servern ska ha men vi tacker er som lagt fram förslag och idéer, vi kommer nu utforska möjligheterna för dom förslagen att bli verklighet på servern. 
Allt kommer ju givetvis inte komma in men vi hoppas att kunna få in så mycket av det ni vill som möjligt. 

Låser tråden nu, mer info kommer upp här på forumet inom kort!

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.