Jump to content

Kebre

Administrator
 • Content Count

  349
 • Donations

  0.00 EUR 
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kebre

 1. Kebre

  me.cvgaming.net #2

  På förfrågan så går det nu även att se sin rank bland rikaste spelare (baserat på bankkontot). Även finns speltiden utskriven nu.
 2. Kebre

  me.cvgaming.net #2

  Byggde in en egen vy för att kolla in sin bank-historik Då alla transaktioner sparas så kan vi ta reda hur mycket pengar man tjänat / förlorat över ett tidsintervall. Till en början kommer jag bara tillåta att man ser 7 dagar bakåt i tiden. Någon gång i framtiden kan jag slå på så att man får se all historik. Tänkte bygga in så att det står vad man gjorde om pengarna ändras mycket Så man kan dra muspekaren över ett 'event'. Fixade även så att när man loggar in hamnar man rätt direkt.
 3. Kebre

  me.cvgaming.net #1

  Har påbörjat ett arbetet för att bygga en vy för spelare där dem kan få reda på lite statistik, scoreboards och annat roligt. Inspirationen kommer från: https://battleroyalemod.com/ Det jag vill i slutändan är att en spelare ska kunna logga in med sitt steamkonto för att få reda på allt som sitt spelande på vår server. T.ex Tjänade pengar över tid (graf) En karta över händelser slutförda uppdrag detaljerad speltid vanligaste vapen Helt öppen för förslag på data som kan vara publik samt specifikt för en spelare. Projektet kommer köras under: https://me.cvgaming.net/ Då projektet är i väldigt tidigt stadie av utveckling så förvänta er felmeddelanden och att det kanske inte körs 24/7.
 4. Kebre

  DDOS 2018

  Under 2018 så tog vi emot en hel del DOS/DDOS-attacker. Första gången på länge så var attackerna större än vad internetlinan klarade av hemma (1Gbps). För att klara av det här måste man lösa det på en högre nivå hos nätverksleverantören(ISP). Det första som behövde göras var att skaffa en ny IP-adress som routas på en högre nivå istället för att hoppa ner genom Ownit's nät. Efter att ha köpt ett par IP-adresser (62.181.220.242) så måste jag se till så att den IP'n är kopplad till servern där den står nu. Efter mycket testande så kan man tillslut nå servern på dess nya IP. Nu när jag själv kan styra hur internets-väg till nya IP-adressen så kan jag även bygga in ett DDOS-skydd på ISP-nivå. Attackerna fortsatte att komma in under någon vecka utan att det berörde servarna. Attackeraren ändrade form flertal gånger och dem gånger trafik kom igenom så var det en lätt kalibrering från min sida, så var problemet löst. Tror den jobbigaste attacken som kom in var 'ACK Flood'. Det bygger på att man spoofar source-adressen och sedan skickar massa TCP ACK packet. Efter ett tag så kommer inte routern kunna hålla alla sessioner vid liv o sen dör den helt i prestanda. Tror vi stötte på de flesta typer av DOS/DDOS som går. TCP SYN UDP Misuse ICMP Misuse IP Fragment Misuse Bandwidth attack Protocol attack Det var väldigt intressant att se hur attackerna ändrade form då man lär sig om sårbarheterna på internet. Största problemet är operatörer som inte kontrollerar om trafiken som skickas är spoofad (uRPF). Någon vecka efter att DDOS-skyddet varit igång så kom det in en amplifierings-attack på 60-80Gbps. Då började det bli intressant på riktigt. Jag blev tvungen att kolla för säkerhetsskull så inte kopplingen mot internet blev överbelastad/full. För att inte fylla den länken mot omvärlden så tog jag bort min IP-adress så den inte annonserade från Göteborg. Utan all trafik som skulle till min IP fick antingen komma från Stockholm eller Malmö. Enbart för att inte fylla några länkar. En till fin sak med flytten blev att jag kan nu ta ut 'netflows' på all trafik och göra fina grafer. Det intressanta jag upptäckte var att om jag räknar antalet sessioner mot IP'n fanns det en väldigt stark relation till antalet spelare (såklart).. Men att precisionen skulle vara så hög trodde jag inte. Nu (2019-01) är DDOS-skyddet flyttat igen och behöver kalibreras, om någon vill testa DDOS'a får dem gärna förvarna så kan vi testa tillsammans. Om det är över 400Gbps vill jag verkligen ha en förvarning.. Bifogar även en gammal rapport på en av attackerna. Om någon är intresserad så sitter det en OpenBSD maskin som brandvägg framför servrarna. Under hela utredningen hur jag skulle skydda servrarna mot DDOS, hittade jag EN till lösning som potentiellt kan skydda mot massiva attacker för en billig peng.
 5. Kebre

  DDOS 2018

  Absolut Skriv till mig på Discord innan så kan vi testa lite saker
 6. Kebre

  DDOS 2018

  Internet på riktigt är rätt coolt
 7. Kebre

  CVG Wordmark white

  © CvGaming

 8. Kebre

  wMJMYGh.jpg

  © CvGaming

 9. Kebre

  Scanline_1080p.jpg

  © CvGaming

 10. Kebre

  Basic_CvGaming.jpg

  © CvGaming

 11. Kebre

  CVG Logotype svart

  © CvGaming

 12. Kebre

  cvg-svart-bg

  © CvGaming

 13. Kebre

  Hello World

  The first post in the blog system
 14. Kebre

  CvGaming.me

  På förfrågan så har jag nu byggt om den tidigare cvgaming.me hemsidan. CvGaming.Me Hemsidan är fortfarande väldigt mycket under uppbyggnad så det kan vara saker som inte stämmer hela tiden. Kan även komma oväntade felmeddelanden. Men hade varit kul om folk provade den lite så att jag kan samla mer info om hur den fungerar. Saker jag tänkt bygga in: Logga in utan steam Teamspeak 3 statestik En karta över altislife där du kan spåra allt du gjort under dagen (så som kills, rån, rånad, deaths) Tidsfilter så du kan välja under vilken dag du vill se information. Bygga in så man kan se sitt gäng samt dess tillgångar Mer generell statestik över saker på CvGaming Har ni någon kul ide så skriv den så får jag se om det är möjligt att bygga in. Ni kan även ta det med mig på Discord. För er som använder adblocker samt liknande tilläg i webbläsaren, skulle jag uppskatta om ni stängde av det för cvgaming.me så jag kan se hur många som faktiskt använder sidan.
 15. Kebre

  CvGaming.me

  Har nu gjort en vy med en typ av topp-lista. Man kan se vilket som är det vanligaste vapnet samt hur mycket pengar den rikaste har. Har valt att inte skriva ut vem som är den rikaste då det skulle bli målet för någon som ska råna. Kan även vara så att någon admin har lagt in pengar på sig själv för att testa saker. Ska filtrera ut alla admins framöver.
 16. Kebre

  CvGaming.me

  Det kan ordnas
 17. Kebre

  CvGaming.me

  Häftig grej! Det är något jag planerar på att bygga in
 18. Kebre

  Python

  #Python 2 print "Hello World!" #Python 3 print("Hello World!")
 19. Kebre

  Forum 4.2

  Då det släppts en större uppdateringen till den mjukvara vi använder till forumet så tänkte jag informera er om allt nytt som kommit. En hel del grejer är för att förbättra användarupplevelsen och funktioner för att göra saker lättare/smidigare. Här är release notes: https://invisioncommunity.com/news/invision-community-42-r1030/ Det jag tror ni kommer märka av först är det nya like-systemet (som går att bygga med egna ikoner). Leaderboard Enhancements Richer Embeds Fluid Forum View Clubs Reactions Calendar Venues Calendar Add Similar Event Letter Profile Photos Calendar Event Reminders Content Messages Recommended Replies Complete Your Profile I samband med uppdateringen till forumet uppdaterades även temat vi använder så saker kan se lite annorlunda ut. Enjoy
 20. Kebre

  Låg FPS

  Skulle vilja ha lite mer grund i din teori om att vi har dålig hårdvara. Kan du börja med att berätta vad vi har för hårdvara så att alla vet? ^^ Sen får du gärna förklara vad som är fel med DEN hårdvaran. Uppskattar ett svar på detta så att vi i admin teamet kan kolla igenom vad vi gjort fel och förbättra/åtgärda det. Tack
 21. Appreciate your feedback about cvgaming.me :)

  Do you have any suggestion how to improve it?

  1. Erik Tyrone

   Erik Tyrone

   Cvgaming.me improvements.

   Put the Cvgaming logo on which have a link redirect to the frontpage (of cvgaming.me) like you have on the main website.

   Looking at the weapon section of the website, it in my opinion have a lot of potential.  
   Right now there is one box where you choose a weapon. I would replace that with a leaderboard of the top 10 weapons with the top 10 amounts of kills. 
   Instead of having a dropdown list I would make an actual leaderboard. 
   And if someone wants to see a gun that is not on the list, you could potentially do a ”search for a gun” search bar or something. 
   To explain further what I mean by a leader board I will use the example from Cvgaming.net, where you have leaderboard for likes.
   Here is an edit I made to hopefully make it easier to understand what I mean: http://prnt.sc/dufnl7

   This is probably a whole lot to ask for but it is just suggestions :) 

   On the map, if possible, try to use the actual CvGaming map, showing the different places like where the drugdealer, copper mind and etc are.

    

   Sorry it took so long to respond, took a while to make that picture :P 

    

  2. Kebre

   Kebre

   Good idea about the weapons, will look into what I can do about it!

 22. Kebre

  Omformatera datorn

  Antar att du vill rensa datorn och att du menar att du vill ha den som en nyinstallerad dator. när du formaterar "datorn"(hårddisken) så kommer allt försvinna inklusive operativsystemet (windows). så om du inte vet hur du fixar en ny nyckel borde du kolla på hur du deaktiverar nyckeln eller flyttar över nyckeln till en ny installation. Du bör först se till att du har ett installationsmedie, alltså en CD eller usb med windows på som du kan använda under ominstallationen. Sen råder jag dig till att kolla lite youtube först om du inte känner dig bekväm med hur du ska göra med windows nyckeln/licensen.
 23. Kebre

  Omformatera datorn

  Förklara vad du vill uppnå gärna
 24. Kebre

  33333

  actually it is post 42599 as you can see in the url if you copy the direct link to the post. (cvgaming.net/topic/8500-33333/?do=findComment&comment=42599) But its 33333 of those who are visible to everyone Make sure to get post 44'444 also
 25. Kebre

  It's a me!

  What programming languages have you encountered so far?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.